Menu

Organisatie

Het Bomenpanel bestaat uit vier werkgroepen.

 1. Bestuur

  De werkgroep Bestuur zorgt voor de interne en externe coördinatie (aanspreekpunt gemeente), en is verantwoordelijk voor het opstellen van adviezen. De werkgroep bestaat uit een voorzitter (extern aanspreekpunt), secretaris, afgevaardigden vanuit de andere werkgroepen (interne coördinatie), en daarnaast reguliere leden (met name opstellen adviezen).

 2. Signalering

  De werkgroep Signalering heeft oren en ogen in de verschillende wijken en kernen en draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de uitvoering van het bomenbeleid door signalen over de uitvoering te verzamelen en deze aan het Bestuur te geven. Oren en ogen wordt breed geïnterpreteerd: ook via webpagina/Facebook/e-mail kunnen signalen binnenkomen. De werkgroep helpt zo ook mee te bepalen hoe het algemeen met de stand van de bomen is gesteld. De werkgroep Signalering klimt niet op de barricaden. De werkgroep zorgt met name dat de signalen zeggingskracht krijgen en dat ze worden doorgespeeld aan werkgroep Bestuur.

 3. Communicatie & Educatie

  De werkgroep Communicatie & Educatie zorgt voor informatie en educatie voor de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn over bomen en groen en over het bomenpanel en haar activiteiten.

 4. Boomdeskundigheid

  De werkgroep Boomdeskundigheid heeft tot doel om met hun kennis en ervaring daar waar nodig de gemeente, de bewoners en de andere werkgroepen van het bomenpanel te adviseren. De werkgroep Boomdeskundigheid is voorstander van zo’n breed mogelijk sortiment bomen, struiken en onder-beplantingen, dit om ziekten en plagen in eenvormige beplantingen door diversiteit zoveel mogelijk te beperken.