Menu

Nieuws

Duizend bomen erbij in Arnhem

Duizend bomen erbij in Arnhem

ARNHEM – Geen kap van bomen, maar juist duizend bomen erbij. Dat is het plan van de gemeente Arnhem. Om dat kracht bij te zetten plant wethouder Cathelijne Bouwkamp woensdag samen met basisschoolkinderen honderden bomen en struiken in Park Sacré Coeur.

Het plantfestijn gebeurt in het kader van de Nationale Boomfeestdag. Wethouder Bouwkamp trekt die dag op met kinderen van de Jozef Sartoschool. De dag wordt ook aangegrepen voor een project waarbij Arnhemmers kans maken op een eigen boom of nestkast via de gemeente. Zo moeten er nog 350 bomen bij komen. 

Wie krijgt er één? 

Dit project moet een extra impuls zijn om zogenoemde ‘hitteplekken’ in de stad te verkoelen, door er een boom neer te zetten. De exacte voorwaarden om als Arnhemmer in aanmerking te komen voor een boom of kastje worden nog uitgewerkt.

Feit is dat het zal gaan om Arnhemmers die wonen in de ‘oranje of rode gebieden’ van de Arnhemse hittekaart. Het gaat dan om wijken als Kronenburg, De Overmaat, Centrum, Spijkerkwartier, Klarendal, ’t Broek en St. Marten.

Ophef 

Vorig jaar was er nog een en ander te doen om bomen die juist tegen de vlakte moesten, zoals aan de Lauwersgracht. De werkgroep Behoud Bomen Arnhem maakte zich toen hard voor het behoud van negen exemplaren. Uiteindelijk werd het kapbesluit teruggedraaid. 

Bron: Omroep Gelderland