Menu

Nieuws

Europese verkiezing; en de winnaar is…..

Europese verkiezing; en de winnaar is…..

De winnaar in Europa is De Amandelboom van de besneeuwde heuvel in Pécs, Hongarije geworden met 45.132 stemmen. 

De Brabantse Troeteleik is als 7e geëindigd bij de verkiezing van ‘The European Tree of the Year’. De eik kreeg meer dan 16.000 stemmen. Het was voor het eerst dat een Nederlandse boom deelnam aan deze verkiezing die al sinds 2011 wordt georganiseerd door de Environmental Partnership Association. 

Boom van het Jaar verkiezing 2019
De Boom van het Jaar gaat tweede seizoen in. Vanaf eind maart kan iedereen weer een markante boom opgeven in zijn omgeving voor de verkiezing van de Nederlandse Boom van 2019. 
Trouw zal, net als vorig jaar, de aftrap verzorgen. Daarnaast heeft de ANWB toegezegd in het aprilnummer van de Kampioen (met vijf miljoen lezers) aandacht te besteden aan de mogelijkheid tot het inzenden van een kandidaat. Voorop staat dat de boom een goed verhaal moet hebben. Het gaat niet om de mooiste, dikste of oudste boom, maar om de maatschappelijke relevantie en historische context van de boom. Tot half mei is het mogelijk een mooi bomenverhaal in te zenden. Vorig jaar eindigde de teller op 265 verhalen. 

Kijk voor meer informatie op de website: www.deboomvanhetjaar.nl of op de Europese website www.treeoftheyear.org.