Menu

Nieuws

Springsnow

Springsnow

De iep is al eeuwenlang dé boom van Amsterdam. Meer dan 75.000 iepen brengen ’t groen op de grachten, de natuur in de stad én elk jaar het feest van die wervelende iepenzaadjes: de lentesneeuw. Met Springsnow vieren we jaarlijks van 21 april – 21 mei de magie van dit prachtige natuurverschijnsel. En met Eau d’Amsterdam is er nu zelfs een parfum van deze boom!

Iedereen kan meedoen aan Springsnow: door het volgen van de IEPENROUTE,  zelf de lentesneeuw te vangen, of deel te nemen aan één van onze activiteiten. 

In 2019 vieren we de 8e editie van Springsnow door het verhaal van de iep naar alle basisscholen van Amsterdam te brengen met het project Schoolpleiniepen!  In de week van Nationale Boomfeestdag 2019 krijgen zij allemaal een jonge iep bezorgd, met het aanbod 1 of meer grotere iepen aan te vragen, die door de groenaannemers geheel verzorgd worden geplant. 

Nieuws en informatie hierover verspreiden we via Twitter en/of Facebook.

Eerdere edities van Springsnow vierden we met o.a. foto-expositieswandelingen van de iepenrouteen een eerbetoon aan Johanna Westerdijk, die 100 jaar geleden tot eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland werd benoemd. Als hoogleraar in de fytopathologie (plantenziektekunde) en directeur van het CBS-KNAW Fungal Biodiversity Centre liet zij veel onderzoek verrichten naar de iepenziekte en hoe je iepen daar resistent tegen kunt maken. Het is dus mede dankzij Westerdijk dat er in Amsterdam zoveel iepen staan!

www.springsnow.nl