Menu

Nieuws

Boom van het jaar.

Boom van het jaar.

Krijgt een boom in onze gemeente straks een Europees podium?

Nederland doet dit jaar voor de 2e keer mee aan de Europese verkiezing Tree of the Year.

SBNL Natuurfonds selecteert exclusief de Nederlandse inzending voor deze verkiezing. In samenwerking met dagblad Trouw zijn wij op zoek naar bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een boom met een historische of maatschappelijke waarde voor een buurt, dorp of stad. De boom die een natuurramp overleefde. De boom die op het schoolplein generaties scholieren voorbij zag trekken. De boom waaronder al sinds mensenheugenis een dorpsfeest plaats vindt. Bomen vertolken een emotionele waarde, zij vertellen ons verhalen die het waard zijn gedeeld en herinnerd te worden.

Het afgelopen jaar won de Troeteleik, staand in de middenberm van de A58 bij Ulvenhout. De cheque werd in ontvangst genomen door Minister Cora van Nieuwenhuizen en namens de winnende gemeente nam burgemeester Paul Depla de wisseltrofee in ontvangst.

Bomen zijn niet alleen mooi, maar staan in uw gemeente volop te ‘multitasken’.  De bomen in uw gemeente leveren niet alleen zuurstof op maar filteren ook kilo’s aan luchtvervuilende stoffen uit de lucht, slaan CO2 op, zorgen voor wateropvang, koeling, biodiversiteit en de gezondheid van uw inwoners.

Deze verkiezing draait om het behoud en belang van natuur en zorgt tevens voor sociale cohesie binnen uw gemeente.

Tot 15 mei kan iedereen zijn favoriete boom met verhaal aanmelden via www.deboomvanhetjaar.nl