Menu

Nieuws

Apeldoorn heeft een bomenparade

Apeldoorn heeft een bomenparade

Afgelopen jaar is Apeldoorn uitgeroepen tot Bomenstad van Europa en dat viert de gemeente onder andere met een Bomenparade; een outdoor expositie die laat zien hoe belangrijk en mooi bomen zijn.

Belevingsboxen

De Bomenparade bestaat uit drie verschillende belevingsboxen; zeecontainers die zijn omgebouwd tot grote kijk- en luisterdozen die op interactieve wijze informatie geven over Apeldoornse bomen.

In de expositie ontdekken bezoekers welke dieren, planten en schimmels op bomen leven, hoe verschillend bomen onderling zijn en hoe in Apeldoorn stadsbomen worden aangeplant en mogen groeien.

De eerste locatie waar de Bomenparade komt te staan is op de hoek van de Hofstraat en Hoofdstraat. Op maandag 15 april opent wethouder Mark Sandmann deze expositie. Hij is daar vervolgens ruim een maand gratis te bezoeken en reist daarna door naar het Verzetsstrijderspark. Ook voor scholen is de Bomenparade een leuke excursiebestemming.

Nederlandse Bomendagen

Op 16, 17 en 18 mei vormt Apeldoorn ook het decor voor de Nederlandse Bomendagen. Vooral op zaterdag 18 mei is er van alles te zien en te doen rondom bomen.