Menu

Nieuws

Het ontwerp van het IreneBos

Het ontwerp van het IreneBos

Het ontwerp van het IreneBos in het noordelijke deel van Park Zegersloot

Stichting Nationale Boomfeestdag draagt dezelfde boodschap uit als de prinses met haar NatuurCollege: mensen/kinderen de waarde en het belang van bomen in de natuur laten inzien, door hen zelf de boom te laten beleven, te voelen, zelf te planten.

Omdat Alphen aan den Rijn komend jaar gastgemeente is voor de 64ste editie van de Boomfeestdag, heeft de stichting aan de gemeente het verzoek gedaan om in het bos Zegersloot Noord het IreneBos mogelijk te maken. Belangrijk voor de stichting was tevens dat in het bos naderhand natuurlessen aan basisschoolkinderen worden gegeven; dit in het verlengde van de wens van Irene om kinderen de natuur te laten beleven in hun eigen natuuromgeving.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft besloten om komend jaar aan de slag te gaan in het noordelijke deel van Park Zegersloot. Daarom is het logisch dat de Boomfeestdag in dit gebied plaatsvindt. De werkzaamheden helpen de natuur van het park en verbeteren de beleving voor de bezoekers. Het IreneBos beslaat 2000 m2 en bestaat uit een Voedselbos, een Bijenbos en een Klimaatbos. Deze drie onderdelen worden met elkaar verbonden door schelpenpaden en een Bomencirkel.