Menu

Nieuws

De fascinerende wereld van bomen

De fascinerende wereld van bomen

Heeft u zin in een gezellige en leerzame middag, met een film, gratis excursie in Park Rijnstroom en een lekker drankje en hapje na afloop, dan is deze unieke combinatie iets voor u. We vertonen de documentaire in 2020 drie keer, iedere keer in een ander jaargetijde.

De documentaire
Monique Smulders bekend van de documentaire over Park Zegersloot) maakte een 1,5 uur durende film over loofbomen en de planten en dieren die rond deze bomen leven. Je ziet hoe een boom is opgebouwd, hoe de boom opgroeit, voedsel maakt, en je hoort waarom bomen hun bladeren laten vallen in de herfst. Veel planten en dieren zijn afhankelijk van bomen. Bomen leveren voedsel, schuil- en nestgelegenheid aan vogels, zoogdieren en insecten. Paddenstoelen helpen bomen om te overleven of ruimen bomen op als ze dood zijn. Dit en nog veel meer zie je in de documentaire ‘De fascinerende wereld van bomen’.

Data

  • Op zondag 16 februari zijn de bomen nog kaal maar aan de vorm van de boom, de schors en de knoppen kun je de bomen toch al herkennen. Omdat er nog geen blad aan de bomen zit, zie je misschien nesten en vogels tussen de takken.
  • Op zondag 10 mei zijn de bladeren uitgekomen en veel bomen bloeien rond deze tijd. Bij sommige soorten zie je al de eerste zaden aan de takken.
  • Op zondag 11 oktober verschijnen de eerste herfstkleuren en de meeste zaden en vruchten zijn nu rijp. Behalve voor het voortbestaan van de boom zijn ze ook belangrijk als voedsel voor dieren.

Meer info en Tickets:

https://www.parkvilla.nl/filmhuis/2660/De_fascinerende_wereld_van_bomen