Menu

Nieuws

Woensdag 17 maart 2021:
Nationale Boomfeestdag

Zoals gemeld wordt de Nationale Viering Boomfeestdag volgend jaar alsnog in Alphen aan den Rijn gehouden. We hopen voor iedereen dat Boomfeestdag-2021 ‘gewoon’ door kan gaan. In Alphen aan den Rijn zal prinses Irene haar eigen bos openen met het planten van haar Levensboom, een populier, symbool voor filosofie (zie de Boomhoroscoop).

Honderden kinderen uit de gemeente zullen vervolgens de handen uit de mouwen steken en het Prinses IreneBos vervolmaken met de aanplanten van bomen en struiken. Omdat het die dag ook Tweede Kamerverkiezingen zijn en klimaat een belangrijk thema in de verkiezingsprogramma’s is, roepen we alle Eerste en Tweede Kamerleden op om in hun gemeente een boom te planten voordat ze gaan stemmen

https://www.boomfeestdag.nl/