Menu

Nieuws

Klimaatbos

Klimaatbos

De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang en verlopen volgens planning. De
eerste bomen staan in de grond. Verschillende van u hebben aangegeven ook te
willen helpen bij de aanplant. We doen graag een beroep op u!

 • Planning
  • 22/23 februari Plantdagen Klimaatbos
  • Eind februari Eerste deel Klimaatbos open voor bezoekers
  • Begin maart Aanleg bijenheuvels en het zagen van houtsculpturen
  • Half maart Aanleg wandelroute met QR- codes Eind maart/begin april
  • Afronding en opening Klimaatbos
  • April/mei Inzaaien kruidenmengsels

Uitnodiging: Doe mee op de Plantdagen in het Klimaatbos
Op woensdagmiddag 22 en donderdag 23 februari 2023 organiseren we twee plantdagen in het nieuwe Klimaatbos, woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur en donderdag tussen 9.30 en 16.00 uur (Ingang Kreekrugpad, Archeon-zijde nabij Renaissancelaan).

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!

Houd de website of socialmediakanalen van de gemeente in de gaten voor het programma van de plantdagen. Op woensdagochtend 22 februari planten ook de leerlingen van een aantal basisscholen bomen, en leren zij meer over het belang van het Klimaatbos. Op de plantdagen worden er natuurlijk bomen geplant, maar er staat nog veel meer op het programma. Zo leggen we een voedselbank aan, waar eetbare bomen en struiken gepland worden. En maken we takkenrillen, een soort ‘heggen’ van oude takken en snoeihout waar insecten, vogels, muizen en egels voedsel vinden en kunnen schuilen.

Verder kunt u workshops volgen over bijvoorbeeld klimaatadaptatie, bijen, eetbare planten, biodiversiteit, en hoe u hier zelf in uw eigen tuin ook mee aan de slag kunt. Naast medewerkers van gemeente Alphen aan den Rijn zijn ook organisaties zoals IVN en Avifauna aanwezig om u hier meer over te vertellen.
Iedereen – jong en oud – is welkom tijdens de plantdagen! Wilt u graag helpen met bomen planten of andere werkzaamheden in het Klimaatbos, zoals het aanleggen van takkenrillen, meld u dan aan door een e-mail te sturen naar projectleider Albert Hoogenkamp: ahoogenkamp@alphenaandenrijn.nl

We zien u graag op 22 of 23 februari!